‘K2 Zoekt K3’ zwaar onder vuur: “Dit kunnen ze echt niet maken” Buitenland
Buitenland

‘K2 Zoekt K3’ zwaar onder vuur: “Dit kunnen ze echt niet maken”

‘K2 Zoekt K3’ zwaar onder vuur: “Dit kunnen ze echt niet maken”

In ‘K2 Zoekt K3’ zoekt Studio 100 een waardige vervanger voor Klaasje Meijer. Het programma ligt echter al zwaar onder vuur. Enkele uitspraken van jurylid Gordon werden bijvoorbeeld al zwaar op de korrel genomen.

“De hele branding van de zoektocht naar de nieuwe K3 werd gekoppeld aan diversiteit en inclusie, maar door in te zoomen op hoe kandidaten eruitzien in plaats van op wie ze zijn en waar ze voor staan, ondergraaf je natuurlijk voor een stuk je eigen doel”, klinkt het bij mediaprofessor Tim Raats in Dag Allemaal. “Sorry Studio 100, maar eigenlijk kan je dat niet maken.”

“Hetzelfde geldt voor het online platform, waar je Tinder-gewijs, puur op uiterlijk en zonder enige context, kandidaten weg kan swipen die je maar niets vindt”, aldus Raats. “Dat lijkt me moeilijk te rijmen met de initiële missie, zeker omdat het hier over jonge, vaak kwetsbare mensen gaat die net beschermd moeten worden. Nu worden ze mee in een publieke arena gegooid die - onder meer door sociale media - de jongste jaren steeds ruwer is geworden.”

Populair

Laatste nieuws