Sven Nys over Van Aert en Van der Poel: "Hij staat toch verder als wegrenner" Sport
Sport

Sven Nys over Van Aert en Van der Poel: "Hij staat toch verder als wegrenner"

Sven Nys over Van Aert en Van der Poel: "Hij staat toch verder als wegrenner"

Sven Nys velt een oordeel over de twee veldrijders die momenteel indruk maken op de weg: Wout Van Aert en Mathieu van der Poel. Eén van de twee ziet Nys al verder staan dan de andere.

"Als je me een maand geleden had gevraagd wie van de twee het eerst een monument op de weg zou winnen, had ik geen seconde getwijfeld. Mijn antwoord was Mathieu van der Poel. Maar als je ziet hoe goed Wout nu is... Ik kan bijna niet anders dan zeggen dat hij op dit moment toch verder staat als wegwielrenner", aldus Nys in Het Laatste Nieuws.

"Ook in de wetenschap dat Van der Poel pas voor het eerst een echt voorjaar zal rijden. Dat gebrek aan ervaring kan hem parten spelen. Terwijl Wout net dat tikkeltje rijper is - dat is eigenlijk altijd al zo geweest. Anderzijds: zet de twee naast elkaar in een finale, dan is de kans groot dat Mathieu het zal halen."

"Alweer: de verschillen zijn miniem. Ze zijn allebei tot veel in staat. Mathieu en Wout kunnen álle koersen aan van de Omloop tot en met de Amstel Gold Race. Welke renners is dát gegeven?"

Populair

Laatste nieuws