Wout van Aert haalt uit: "Evenepoel heeft niet gedaan wat er gevraagd werd" Wielrennen
Wielrennen

Wout van Aert haalt uit: "Evenepoel heeft niet gedaan wat er gevraagd werd"

Wout van Aert haalt uit: "Evenepoel heeft niet gedaan wat er gevraagd werd"

Remco Evenepoel uitte kritiek op de tactiek van de Belgen tijdens het WK. Hij deed die krasse uitspraken tijdens Extra Time Koers. Wout van Aert slaat nu terug.

"Ten eerste hadden we dit onderling moeten bespreken, daar was binnen de ploeg echt wel ruimte voor geweest. Een TV-studio vond ik daar niet de plaats voor", aldus Van Aert tegen HLN.

"Bovendien vind ik het een beetje raar dat Evenepoel vooraf zegt de tactiek te kennen en zich volop te willen smijten, en dan achteraf beweert het niet duidelijk te vinden en voor zichzelf te willen rijden. Ik viel echt uit de lucht toen ik dat op televisie zag.”

“Daarnaast heeft Remco andere dingen gedaan dan hem gevraagd zijn”, vervolgt Van Aert. “Het was niet aan hem om al op 180 kilometer van het einde mee te springen, dat was eerder een taak voor bijvoorbeeld Victor Campenaerts. Die zat daar ook klaar voor. Remco heeft op die manier z'n eigen bord veel te vroeg leeggegeten.”

“Volgens mij kunnen we perfect samen koersen, maar Remco moet nog stappen zetten op vlak van communicatie. Of er iets zal blijven hangen? Natuurlijk, maar ik vind dat je altijd vergevingsgezind moet zijn."

Populair

Laatste nieuws