Herman Brusselmans haalt uit nadat hij zelf zwaar onder vuur ligt: "Dit is gewoon belachelijk" Buitenland
Buitenland

Herman Brusselmans haalt uit nadat hij zelf zwaar onder vuur ligt: "Dit is gewoon belachelijk"

Herman Brusselmans haalt uit nadat hij zelf zwaar onder vuur ligt: "Dit is gewoon belachelijk"

Twee Nederlandse schrijfsters verlieten zaterdagavond de zaal tijdens een literair evenement. Aanleiding waren uitspraken van Herman Brusselmans tijdens een voorleessessie. Hij had het woord 'nigga' gebruikt.

Brusselmans las voor uit een column over James Bond. Hij moedigde een zwarte Bond aan. “Ikzelf zou dat wel geinig vinden, zeker als James Bond zich naar aloude traditie introduceert bij iemand die hem niet kent, en zegt: ‘My name is Bond, nigga… James Bond, motherfucker.’”

De Nederlandse schrijfster Bregje Hofstede weigerde nog om haar tekst voor te lezen en verliet de zaal. Ook collega-schrijfster Alma Mathijsen vertrekt. Later zal ook Brusselmans de zaal verlaten.

Brusselmans reageert kort: “Eén: heel Twitter steunt mij. Twee: ik bén geen misogyne racist. Dat ik als schrijver sommige woorden niet zou mogen gebruiken, is belachelijk. Als Quentin Tarantino zijn personages voortdurend ‘nigga’ en ‘motherfucker’ mag laten zeggen, dan mag ik dat ook.”

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws