-->

Gitzwarte periode voor VTM-weervrouw Jill Peeters: “Ik wou niet meer wakker worden”

Gitzwarte periode voor VTM-weervrouw Jill Peeters: “Ik wou niet meer wakker worden”
Vrijdag 8 Oktober 2021 - 17:00   I   Foto: SBS   I  

Het gaat niet goed met het klimaat en dat wil Jill Peeters met haar nieuwe programma 'Wat houdt ons tegen?' in de spotlight zetten. Een tijdje geleden leed ze aan een klimaatdepressie. Ze sprak hier openhartig over met Gert Verhulst en James Cooke in ‘De Cooke & Verhulst Show’.

"Ik zat vast in het idee van: het gaat slecht met het klimaat en het gaat alleen maar lelijker en slechter worden de komende decennia”, vertelde Jill. “Ik vroeg me af wat ik nog méér moest doen om dat aan de mensen uit te leggen.”

“Ik ben een perfectionist en ik vond dat ik niet genoeg deed”, aldus de voormalige VTM-weervrouw. “De grootsheid van die problematiek heeft mij angstig gemaakt. Omdat je ook zag dat er niet genoeg gebeurde en een paar jaar geleden ben ik helemaal in een zwart gat gevallen."

"Ik heb het er wel een tijdje moeilijk mee gehad om over te praten", bekent ze. "Ik zag in mijn omgeving ook allemaal mensen die met het klimaat bezig waren, verzakken in wanhoop, angst en depressie.”

"Ik wou niet meer wakker worden"

Dat Jill zeer diep heeft gezeten, mag duidelijk zijn. “Ik wou mijn bed niet meer uit, ik wou niet meer wakker worden", klinkt het. "Maar ik ben geholpen geweest en heb gekozen om te leven en mijn verantwoordelijkheid te nemen. Ik heb ervoor gekozen om mijn rol op te nemen en om mensen te verbinden.” 

“Ik wil hen uit te leggen dat het klimaatprobleem geen politiek probleem is, maar als we naar oplossingen krijgen, dan wordt het moeilijk, want dan heb je opinies. Ik wil dus het eerlijke verhaal vanuit een wetenschappelijk standpunt brengen", besluit ze.