-->

Delphine Boël zorgt voor ergernis: “Zo speelt ze het respect van de bevolking kwijt”

Delphine Boël zorgt voor ergernis: “Zo speelt ze het respect van de bevolking kwijt”
Zondag 10 Oktober 2021 - 13:00   I   Foto: Photonews   I  

Delphine Boël werd door de Belgische bevolking met open armen ontvangen als lid van de koninklijke familie. Maar de laatste tijd maakt ze zich niet populair.

Zo gebruikt Delphine alleen haar Franstalige naam en dat is niet slim volgens royaltykenner Pol Van Den Driessche. “Kijk, Delphine heeft zonder veel moeite het hart van veel mensen veroverd. De titel van prinses heeft ze gekregen, en terecht”, zegt hij in Dag Allemaal. “Maar dan moet ze ook respect tonen voor álle inwoners van het land waarvan ze prinses is.” 

"De sympathie zal omslaan in onbegrip"

“Als Delphine de sympathie van de Vlamingen wil behouden, zou ze er goed aan doen om tenminste de basis van het Nederlands te leren”, vindt Van Den Driessche. “Ik erger me eraan dat zij interviews enkel in het Frans of Engels geeft. Als ze zich niet gauw herpakt, zal de sympathie voor haar in Vlaanderen omslaan in onbegrip en verontwaardiging.” 

“We hebben eeuwen moeten vechten om het Nederlands erdoor te krijgen in de hoogste kringen. Dat mógen we niet verloren laten gaan”, merkt Van Den Driessche op. “Alle andere leden van de koninklijke familie kunnen Nederlands spreken. Dus, ja, Delphine heeft huiswerk te doen…”

TAGS  I  Delphine Boël  I  shownieuws