Maandag 11 Oktober 2021 - 09:00   I   Foto: The Mirror  I   door Redactie

Vrouw wordt op 34-jarige leeftijd grootmoeder: “Ik heb er gemengde gevoelens bij”

Vrouw wordt op 34-jarige leeftijd grootmoeder: “Ik heb er gemengde gevoelens bij”

Voor de Britse Rosie Morant was de kans dat ze op jonge leeftijd grootmoeder zou zijn al iets groter dan bij de gemiddelde vrouw omdat ze zelf op 16-jarige moeder werd. Wat ze niet verwacht had, is nu toch gebeurd: op haar 34e werd ze voor het eerst oma.

Rosie Morant, uit Edinburgh, werd grootmoeder nadat haar tienerdochter Morgan, nu 19, in november vorig jaar beviel van baby Rox. Hoewel de moeder van twee zich er altijd van bewust was dat ze een jonge oma kon worden na de geboorte van haar eigen dochter op 16-jarige leeftijd, had ze nooit verwacht dat het op haar 34e al van dat zou zijn.

"Ik had gemengde gevoelens toen ik erachter kwam dat ik op zo'n jonge leeftijd oma zou worden”, geeft Rosie toe in de Mirror. "Ik wist dat ik altijd jonger zou zijn dan de meeste grootouders, maar ik had niet gedacht dat het zo snel zou gebeuren.”

"Een jonge oma zijn heeft ook zijn positieve kanten"

Hoewel ze erg gelukkig is met haar kleinzoon, moet het gezin nog een naam vinden voor Rosie als grootouder. ”Ik voel me er gewoon niet prettig bij om oma genoemd te worden”, zegt ze. “Als ik met Rox op stap ben terwijl ik voor hem zorg, gaan mensen er altijd van uit dat hij mijn baby is.” Niet dat ze daardoor verrast is. “Waarom zouden ze ook in hemelsnaam denken dat hij mijn kleinzoon is?”

"Een jonge oma zijn heeft zijn positieve kanten, want ik ben nog steeds fit en actief en kan achter Rox aan rennen en helpen”, aldus Rosie. “Ik vind het ook leuk om zo betrokken te zijn omdat mijn dochter nog zo jong is, dus ik wil dat ze nog steeds haar leven leidt en voor de baby kan zorgen wanneer ze het nodig heeft.” 

"Ik vind het ook leuk om zo betrokken te zijn omdat mijn dochter nog zo jong is, dus ik wil dat ze nog steeds haar leven leidt en voor de baby kan zorgen wanneer ze het nodig heeft", besluit ze.

TAGS  I  Rosie Morant