Zaak-Maddie McCann lijkt opgelost: “We zijn er zeker van dat deze man haar ontvoerd heeft” Buitenland
Buitenland

Zaak-Maddie McCann lijkt opgelost: “We zijn er zeker van dat deze man haar ontvoerd heeft”

Zaak-Maddie McCann lijkt opgelost: “We zijn er zeker van dat deze man haar ontvoerd heeft”

Madeleine McCann verdween in 2007 op 3-jarige leeftijd uit het vakantieappartement van haar ouders Kate en Gerry in Praia da Luz, Portugal. De verdwijning van Maddie werd al snel wereldnieuws, maar de zaak werd nooit officieel opgelost.

Voor Duitse speurders is de zaak echter klaar en duidelijk: Christian Brückner, de 43-jarige hoofdverdachte, zou achter de verdwijning van Maddie McCann zitten. “We zijn ervan overtuigd dat we de man hebben die haar meegenomen en gedood heeft”, zegt openbaar aanklager Hans Christian Wolter in de Britse krant The Mirror.

"Er is geen tijdsdruk"

“We hebben het bewijs en we kunnen hem zeker aanklagen”, aldus Wolters, die van plan is om Brückner volgend jaar voor de rechter te brengen. “Maar we willen hem niet zomaar aanklagen, we willen dat doen met al het bewijsmateriaal achter de hand dat we maar kunnen vinden.”

“Als we nog vragen hebben, is het te vroeg om aan te klagen. Daarom gaan we dit zo lang als mogelijk onderzoeken. Ik weet niet of wat we hebben al genoeg is. Maar hij zit in de gevangenis, dus er is geen tijdsdruk. De tijd is aan onze kant.”

Populair

Laatste nieuws