Maandag 11 Oktober 2021 - 21:00   I   Foto: The Sun  I   door Redactie

Vader mishandelt zoontje op barbaarse manier: 6-jarige jongen overleeft het niet

Vader mishandelt zoontje op barbaarse manier: 6-jarige jongen overleeft het niet

De zesjarige Arthur Labinjo-Hughes liep ongeneeslijk hersenletsel op nadat hij werd mishandeld door zijn vader Thomas Hughes (29) en zijn partner Emma Tustin (32). De jongen overleefde de laffe aanval niet.

Arthur werd naar verluidt vergiftigd met grote hoeveelheden zout en mocht van Hughes en Tustin niets anders eten of drinken. De rechtbank hoorde ook hoe de jongen tot 14 uur per dag geïsoleerd werd en niet eens een bed kreeg om in te slapen. Juryleden werden de sms-berichten voorgelezen tussen Hughes en Tustin over hun vermeende misbruik.

In het ene bericht dreigt Hughes om "zijn kaak van zijn hoofd te halen" en vergelijkt hij hem in een ander met "fucking Hitler”. Toen Tustin een audiobericht naar Hughes stuurde waarin te horen was hoe Arthur aan het huilen was, kreeg ze een bericht terug dat luidde: “Oké, ik zal met hem afrekenen als ik thuis ben en het zal geen mooi zicht zijn.” 

De jury aanhoorde ook een audiobericht waarin de jongen huilt: "Papa gooit me uit het raam, papa gooit me uit het raam, papa gooit me uit het raam.” 

Blauwe plekken over heel zijn lichaam

Arthur overleed vorig jaar op 17 juni nadat hij in het ziekenhuis werd opgenomen. De doodsoorzaak was een "hoofdtrauma toegebracht door een volwassene", aangevuld door "hevig geschud en herhaaldelijk met zijn hoofd tegen een hard oppervlak gebonsd”. De artsen ontdekten dat hij ook "vergiftigd was met zout" en blauwe plekken had over heel het lichaam.

Tustin en Hughes worden beschuldigd van kindermishandeling, nadat ze Arthur dwongen om “systematisch wreed gedrag van fysiek en psychologisch" misbruik te ondergaan in de weken voor zijn dood. "Arthur's zichtbare verwondingen, zijn ellendige fysieke toestand en duidelijke wanhoop gaven elke beklaagde een dagelijkse herinnering aan de moeite die hij of zij zou doen om hem schade te berokkenen”, zei de aanklager.

Tustin gaf de kindermishandeling toe, maar Hughes ontkent elke aanklacht. Het paar ontkent ook dat ze Arthur zouden vermoord hebben. Het proces gaat momenteel nog door.

TAGS  I  Thomas Hughes  I  Emma Tustin