Zullen we ons jaarlijks moeten vaccineren tegen corona? Pierre Van Damme geeft uitleg Royalty
Royalty

Zullen we ons jaarlijks moeten vaccineren tegen corona? Pierre Van Damme geeft uitleg

Zullen we ons jaarlijks moeten vaccineren tegen corona? Pierre Van Damme geeft uitleg

Eerder werd beslist dat onder meer de bewoners van de woonzorgcentra en mensen met een zwakkere immuniteit een derde coronavaccinatie kunnen krijgen. Daar werden onlangs ook alle 65-plussers aan toegevoegd.

De kans dat iedereen boven 18 jaar een derde prik zal krijgen, groeit ook. Maar hoe lang zullen we nog te maken krijgen met coronavacinaties? Volgens Pierre Van Damme kunnen we niet uitsluiten dat we élk jaar een coronavaccin zullen moeten krijgen.

“Dat zal afhangen van wat dan circuleert aan varianten, en hoe hoog de immuniteit van de bevolking is”, zegt Van Damme in Het Laatste Nieuws. “Een herhalingsvaccin zoals het jaarlijkse griepvaccin zou ook voor Covid-19 kunnen.”

“Tegen volgend jaar zouden we die vaccinatie wel rustig kunnen spreiden in de tijd, en niet meer in vaccinatiecentra werken”, klinkt het. “Dan kunnen ook bedrijfsartsen, huisartsen, apothekers en verpleegkundigen gespreid vaccins toedienen.”

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws