-->

Artsen stellen 3 keer verkeerde diagnose bij 51-jarige vrouw: “Nu zeggen ze dat er geen hoop meer is”

Artsen stellen 3 keer verkeerde diagnose bij 51-jarige vrouw: “Nu zeggen ze dat er geen hoop meer is”
Dinsdag 12 Oktober 2021 - 12:00   I   Foto: The Mirror   I  

Jackie Johnson, een 51-jarige Britse vrouw, kreeg tijdens de coronalockdown tot drie keer toe een verkeerde diagnose te horen van de dokters. Drie keer werd haar in het ziekenhuis verteld dat ze gewoon te kampen had met reflux.

Maanden lang had Jackie problemen met eten en slikken. In de lockdownperiode kon ze niet langsgaan bij haar huisarts, ondanks dat ze uren in de wacht werd gezet. Jackie realiseerde zich pas de ernst van haar ziekte door aantekeningen te lezen die door een verpleegster op haar bed waren achtergelaten. Daaruit bleek dat ze reeds in stadium vier zit van slokdarmkanker

"De artsen wachten gewoon tot ik doodga"

Er werd geld ingezameld voor Jackie, die nu al meer dan een jaar ziek is. Zo kon ze onder meer wel een afspraak maken met een kankerexpert in St. Bartholomew's Hospital in Londen, nadat de Nationale Gezondheidsdienst eerst had gezegd dat ze alleen palliatieve zorg kon krijgen. 

“Ik heb sinds januari geen kankerbehandeling gehad en ik heb het gevoel dat alle artsen gewoon verwachten dat ik dood ga”, zegt Jackie in The Mirror. “Het zal jaren duren om de achterstand in te halen, maar mensen met kanker hebben geen jaren.”

TAGS  I  Jackie Johnson  I  Londen  I  kanker