Dinsdag 12 Oktober 2021 - 18:30   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Wout van Aert verrast vriend en vijand: “Is dit dan vakantie?”

Wout van Aert verrast vriend en vijand: “Is dit dan vakantie?”

Wout van Aert gaf vorige week te kennen dat hij een tijdje niet meer op de fiets zou zitten om te bekomen van het heftige wielerseizoen. Dat wil echter niet zeggen dat de Kempenaar stilzit, wel integendeel.

Wout van Aert was verrassend genoeg een van de deelnemers op de Antwerp 10 miles. "Ik heb samen met 2 maten deelgenomen, die zich voorbereiden op de Hel van Kasterlee”, zegt Wout aan Sporza. “Dat is een winterduatlon, de zwaarste in zijn soort. Voor hen was dit een leuk tussendoortje en ik was blij dat ik kon meedoen omdat het in mijn schema paste.” 

"Ik heb me geamuseerd"

"Ik denk wel dat ik ofwel mijzelf overschat heb of hen onderschat, want ik heb toch lang alleen gelopen”, lacht de Belgische kampioen. “Na 14 kilometer vroeg ik me af: is dit wel vakantie?”

"Ik had vooral veel last van mijn benen en op het einde ben ik wat stilgevallen”, laat hij weten. “Ik vond het vreemd genoeg makkelijker om bergop te lopen dan bergaf, omdat je dan minder spanning op je benen hebt. Maar ik heb me geamuseerd, het was fun!”

TAGS  I  Wout van Aert  I  sport