Woensdag 13 Oktober 2021 - 18:30   I   Foto: CBS  I   door Redactie

Vrouw begint relatie met veel jongere buurjongen: “Ik voel me jong van geest”

Vrouw begint relatie met veel jongere buurjongen: “Ik voel me jong van geest”

Janine Adamson, een 34-jarige Britse vrouw, heeft sinds maart vorig jaar een relatie met haar vriendje, de 10 jaar jongere Owen Roundell-Price. In The Mirror vertelt ze dat de meeste mensen een verkeerd beeld hebben over hun relatie.

Toen Janine en Owen elkaar voor het eerst ontmoetten, voelde zij zich meteen tot hem aangetrokken. Het leeftijdsverschil - Janine is 34, Owen is 24 - deed haar echter vermoeden dat romantiek niet meteen aan de orde was. Het paar begon uiteindelijk toch te daten, maar volgens Janine trekken ze overal de aandacht omdat mensen denken dat Janine Owens moeder is. 

Ze plaatst video's van hun relatie op TikTok in een poging om relaties met leeftijdsverschillen te ‘normaliseren’, en in de hoop andere vrouwen gerust te stellen die met jongere mannen uitgaan. “Als we uitgaan, wordt zijn leeftijd meestal gecontroleerd en die van mij niet. Dan schaam ik mij wel.” 

Ze vertelt over de keer dat ze samen alcohol kochten in de supermarkt en dat de kassier aan Owen vroeg: "Is dit mama?”, terwijl hij naar Janine gebaarde. “Ik ben bang dat het weer gaat gebeuren en ik wil de schaamte vermijden die ik voel wanneer ik weer maar eens zijn moeder word genoemd.”

Oud genoeg om zijn moeder te zijn

Vrienden en familie steunen de relatie, maar opmerkingen van vreemden hakken er wel degelijk in. "Mensen zeggen dat 'ik oud genoeg ben om zijn moeder te zijn', dat het 'fout' is, dat hij 'gevangen zit' en dat ik hem ‘vrij moet laten’. Ze zeggen dat hij zijn hele leven nog voor zich heeft en dat hij spijt zal krijgen.” 

"Het is behoorlijk kwetsend omdat ik mijn eigen zorgen en angsten heb, en ik maak me nu nog meer zorgen en denk: 'Maken zijn vrienden hem achter onze rug belachelijk? Ben ik te oud voor hem? Ben ik niet goed genoeg voor hem?’”

"Het bed voor mezelf"

Owen is naar verluidt wel geweldig met haar kinderen, 16-jarige Bradley en 10-jarige Maizie. "De voordelen van een relatie met een leeftijdsverschil zijn dat ik veel lach, ik ben gelukkig en kan mezelf zijn, het werkt omdat ik me nog steeds erg jong van geest voel”, zegt Janine.

"Hij doet ook graag zijn eigen ding. Hij is een semi-professionele voetballer en speelt graag op de PlayStation en als hij ervoor kiest om uit te gaan met zijn vrienden, kijk ik ernaar uit om het bed voor mezelf te hebben.” Dat de twee de ware liefde bij elkaar gevonden hebben, mag duidelijk zijn: Janine is zwanger en veracht binnen enkele maanden haar eerste kindje met Owen.

TAGS  I  Janine Adamson