Dina Tersago gaat gebukt onder zware kritiek: “Dit komt heel hard aan”

Dina Tersago gaat gebukt onder zware kritiek: “Dit komt heel hard aan”
Donderdag 14 Oktober 2021 - 12:00   I   Foto: Photonews   I  

In het nieuwe VTM-programma ‘Ik wil een kind’ wil Dina Tersago mensen laten kennismaken met bewust co-ouderschap, een van de vele nieuwe gezinsvormen. Bij het bekendmaken hiervan, kwam er meteen een stroom aan kritiek.

“Ik heb inderdaad ook al veel misverstanden gehoord, tot mijn grote spijt”, zei Dina in ‘De Cooke & Verhulst Show’. “Bewust co-ouderschap is denk ik het minst gekend, maar het bestaat al. Denk maar aan een homo-koppel dat met een goede vriendin beslist om samen een kind te hebben en samen op te voeden. Voor die mensen is er geen begeleid traject, geen omkadering. Dat willen wij aanbieden.”

"Wij hebben alleen maar goede intenties"

De reacties op ‘Ik wil een kind’ waren heel heftig. Zelfs vanuit de politiek kwamen verontwaardigde reacties. “We hadden natuurlijk wel verwacht dat er wat reacties gingen komen”, aldus Dina. “We wilden het natuurlijk bespreekbaar maken, uit de taboesfeer halen.” 

“We moedigen het enerzijds dus aan dat erover gesproken wordt, maar anderzijds moet ik eerlijk zeggen dat ik wel heel erg geschrokken ben van de felle reacties en dat dat ook wel binnenkomt”, zei Dina, die zelf ook heel wat bagger over zich heen kreeg. “Mensen werden heel persoonlijk naar mij toe en dan is dat wel heel confronterend. Ze vroegen: ‘Waarom doe je zoiets?’, of ze zeiden: ‘Je bent het niet waard om moeder te zijn.’ Dat komt wel heel hard aan, ja. Zeker omdat wij alleen maar goede intenties hebben.”

TAGS  I  Dina Tersago  I  Ik wil een kind  I  VTM  I  shownieuws