Donderdag 14 Oktober 2021 - 16:00   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Herman Brusselmans zorgt opnieuw voor onbegrip: “Waarom doet hij dit toch?”

Herman Brusselmans zorgt opnieuw voor onbegrip: “Waarom doet hij dit toch?”

Herman Brusselmans zorgde vorige week voor heel wat controverse. Op een optreden voerde hij James Bond op als een zwarte, lesbische vrouw, die hij de woorden “My name is Bond, nigga… James Bond, motherfucker” in de mond legde.

“Hij doet dat natuurlijk om te jennen”, zegt zijn collega-schrijver Kristien Hemmerechts in Dag Allemaal. “De overgevoeligheid van de laatste jaren in onze maatschappij stoort hem al langer. Wat is dan zijn reflex? Nóg forser chargeren. En zeker als je dan dat n-woord gebruikt, dan weet je tegenwoordig gegarandeerd dat je reactie zal krijgen.” 

“Een deel van het publiek zal sowieso op z’n achterste poten staan”, aldus Kristien. “Da’s typisch Herman, hij doet het al jaren zo. En hij verdient er goed z’n boterham mee. Je zal ’m dus niet snel meer veranderen, vermoed ik. Ach, deze storm zal hij ook wel weer doorstaan.”

"Waarom?"

Al blijven zijn collega’s ook niet gespaard. Zij krijgen er in zijn boeken soms ook zwaar van langs. “En dat vind ik dan wel weer bevreemdend”, zegt Kristien. “Al dat roepen en schelden... Ook ik ben al eens mikpunt van z’n spot geweest. Voel ik mij dan gekwetst? Nee, maar ik denk wel: ‘Herman schijnt toch zo’n gevoelige mens te zijn, waarom dóet hij dit dan? Waarom houdt hij dan nooit eens rekening met de gevoeligheden van anderen?”

TAGS  I  Herman Brusselmans  I  shownieuws