Maaike Cafmeyer openhartig over Bart De Pauw: "Het was versmachtend, ik had geen rust meer"

Maaike Cafmeyer openhartig over Bart De Pauw:
Woensdag 13 Oktober 2021 - 14:00   I   Foto: Photonews   I   door Redactie

Advocate An-Sofie Raes vertelde tijdens het proces tegen Bart De Pauw het verhaal van Maaike Cafmeyer, die zich burgerlijke partij stelde. Cafmeyer zocht zelfs psychologische hulp.

Cafmeyer zei tijdens haar verhoor over De Pauw: "Hij bleef maar berichten sturen. Het was versmachtend en verstikkend. Ik had geen rust meer door die constante ‘ping, ping, ping’ en een scherm dat oplichtte”.

Cafmeyer en De Pauw leerden elkaar in 2003 kennen voor de opnames van 'Het Geslacht De Pauw'.  “Hij was dwangmatig in zijn berichten. Eén keer kreeg ik zelfs 70 berichten achter elkaar waarin hij zei dat hij me wou”, aldus Cafmeyer bij de politie. “Hij vertelde achteraf dat hij dronken was, maar ik was daar niet mee gediend en vond dat geen excuus.”

“Ze voelde zich constant gecontroleerd", citeert Het Laatste Nieuws advocate Raes. "Eén keer liep ze zelfs tijdens een repetitie voor een theatervoorstelling naar buiten omdat De Pauw in de buurt was en eiste om naar daar te komen. Het werd absurd.”

Het belagen van Cafmeyer zou pas gestopt zijn nadat De Pauw zijn pijlen op iemand anders richtte, zo zei meester Raes ook nog.

TAGS  I  An-Sofie Raes  I  Maaike Cafmeyer  I  Bart De Pauw