-->

Vrees voor vierde golf, Geert Molenberghs waarschuwt: "Dit is heel gevaarlijk"

Vrees voor vierde golf, Geert Molenberghs waarschuwt:
Donderdag 14 Oktober 2021 - 08:30   I   Foto: Photonews   I   door Redactie

Het coronavirus is weer aan een opmars bezig. In Nederland spreken ze al van een "herfstgolf". Ook in ons land wordt gevreesd voor een vierde golf.

Volgens biostatisticus Geert Molenberghs is de duidelijke stijging geen alleenstaand geval. “Vooral de stijging van het aantal besmettingen in Oost-Europa is opvallend. Daardoor is Brussel van de derde naar de twintigste plaats gezakt op de Europese lijst van regio’s met de meeste besmettingen", klinkt het.

Alle cijfers stijgen ook in ons land weer, zelfs het aantal overlijdens. Molenberghs waarschuwt. “De cijfers kruipen omhoog en daardoor blijven ze onder de radar. Plotse stijgingen halen meteen de media, maar een langzame stijging niet, terwijl die misschien wel gevaarlijker is, want dan riskeer je in het gekookte-kikkersyndroom terecht te komen", luidt het.

"Gooi je een kikker in kokend water, dan springt hij er meteen weer uit. Maar zet je een kikker in koud water en breng je dat langzaam aan de kook, dan raakt de kikker er niet meer uit.”

TAGS  I  Geert Molenberghs  I  coronavirus