-->

Maaike Cafmeyer kijkt Bart De Pauw met krop in de keel recht in de ogen: "Je hoopte dat ik niks zou zeggen"

Maaike Cafmeyer kijkt Bart De Pauw met krop in de keel recht in de ogen:
Donderdag 14 Oktober 2021 - 12:30   I   Foto: Photonews   I   door Redactie

Maaike Cafmeyer nam op de tweede dag van het proces tegen Bart De Pauw zelf het woord. Ze richtte zich tot de tv-maker en keek hem recht in de ogen.

"De feiten zijn bij mij lang geleden. Vijftien jaar. En toch is het alsof gisteren was. De meisjes die naast me zitten… Ik was niet zo volwassen en bij machte om het juiste te zeggen. Wat je ook doet, zeg je nee, zeg je ja, zeg je misschien; het is nooit juist. Nooit", aldus Cafmeyer, soms met een krop in de keel.

"En dat brengt ons in een positie die je kunt vergelijken met langzaam gewurgd worden door een slang of zo, alsof de adem uit je lichaam gaat en je niet meer kunt zeggen wat je echt voelt. En nog steeds, nog steeds. En dat vind ik juist zo erg", citeert Het Nieuwsblad de actrice. 

"Bart toch, hoe is dat nu toch mogelijk? Je hebt gedrag gesteld en gehoopt dat ik nooit iets zou zeggen, dat ik nooit de moed zou vinden en ik vind ze ook bijna niet. Ik begrijp niet waarom je al die vrouwen in zo een verschrikkelijke positie hebt gebracht; en is nog maar topje van de ijsberg."

TAGS  I  Maaike Cafmeyer  I  Bart De Pauw