Vader vermoordt 6-jarig zoontje op gruwelijke manier: “Ik ga jouw hoofd als voetbal gebruiken” Buitenland
Buitenland

Vader vermoordt 6-jarig zoontje op gruwelijke manier: “Ik ga jouw hoofd als voetbal gebruiken”

Vader vermoordt 6-jarig zoontje op gruwelijke manier: “Ik ga jouw hoofd als voetbal gebruiken”

Vorig jaar overleed de 6-jarige Arthur Labinjo-Hughes nadat hij hersenletsel had opgelopen toen zijn vader, Thomas, hem op een gruwelijke manier mishandelde. Tijdens de rechtszaak kwamen er eerder deze week nieuwe details naar boven.

Naar verluidt was Thomas Hughes “erg ruw en agressief” naar zijn zoontje toe. Hij eiste ook dat de 6-jarige hem "meneer" noemde. Een getuige zei ook dat Hughes de jongen een “kleine klootzak” noemde en hem bij zijn nekvel een kamer in sleepte, slechts uren voordat Arthur niet meer reageerde.

Arthur stierf de volgende dag nadat hij zou zijn onderworpen aan een "campagne van wreedheid" die overeenkwam met de "medische definitie van kindermarteling”. Getuige Catherine Milhench vertelde in de rechtbank hoe Hughes Arthur bij haar thuis had bedreigd terwijl ze het haar van zijn partner, Emma Tustin, knipte. Milhench zei dat ze zich “ongemakkelijk” voelde door de behandeling van Arthur en beweerde dat de jongen voortdurend aangevallen werd.

"Ik begraaf je eigenhandig"

Milhench legde uit wat er gebeurde toen haar eigen zoon de kamer binnenrende met een voetbal. Ze vertelde: "Arthur bewoog. Tom schreeuwde daarop dat hij zijn hoofd eraf ging trekken en het als voetbal zou gebruiken. Hij schreeuwde ook nog andere dingen. ‘Let jij maar op, kleine klootzak, of ik begraaf je eigenhandig.’”

De getuige vertelde de rechtbank ook nog dat de jongen er "skeletachtig" uitzag en beweerde dat ze zijn sleutelbeenderen door zijn pyjama kon zien. “Het was niet leuk om te zien. Zijn benen trilden bij het beklimmen van de trap, alsof hij zichzelf niet overeind kon houden.” De kapster zei ook dat ze Arthur zag struikelen omdat hij "fysiek zwak" was, maar zei dat zijn vader en stiefmoeder "er gewoon op stonden te kijken”.

Hevig dooreen geschud

Op 16 juni werd het bewusteloze lichaam van de kleine Arthur thuis gevonden. Hij stierf de volgende dag in het ziekenhuis met als doodsoorzaak een "hoofdtrauma toegebracht door een volwassene”. Hij was "hevig dooreen geschud en herhaaldelijk met zijn hoofd tegen een hard oppervlak gebotst”, zo hoorde de jury.

Het paar wordt beschuldigd van twee aanklachten van kindermishandeling en het achterhouden van eten en/of drinken. Beiden ontkennen ze de moord en de beschuldiging van kindermishandeling. Het proces is nog steeds niet afgelopen.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws