-->

‘FC De Kampioenen’-acteur Ben Rottiers over Johny Voners: “Ik heb hier nu veel spijt van”

‘FC De Kampioenen’-acteur Ben Rottiers over Johny Voners: “Ik heb hier nu veel spijt van”
Vrijdag 15 Oktober 2021 - 16:00   I   Foto: Photonews   I  

Gisteren zond zender Eén de laatste aflevering uit van ‘Voor Altijd Kampioen’, de docureeks over ‘FC De Kampioenen’. Daarin kwam het overlijden van Johny Voners aan bod. Johny was geliefd bij iedereen.

“Johny kon héél goed luisteren. En hij kon heel wijs antwoorden”, zegt Danni Heylen, die de rol van Pascal vertolkte, en dat wordt beaamt door Niels ‘Ronaldinho’ Destadsbader: “Wanneer ik bijvoorbeeld iets zei over mijn liefdesleven, dan zei hij altijd: ‘Ja jong, dat snap ik.’ Maar soms had ik niet meer nodig.”

"Ik heb geen afscheid meer kunnen nemen"

“Er werd gevraagd om hem rust te gunnen, en dat begreep ik maar al te goed”, herinnert Ben Rottiers, die gestalte gaf aan het personage Pol, zich van de laatste dagen van Johny. “En ik heb hem niet meer gezien. Ik heb ook geen afscheid meer kunnen nemen en daar heb ik veel spijt van. Dat klink misschien raar, maar ik had dat graag gedaan. Ik had graag nog aan Johny verteld wat hij voor mij betekend heeft.”

Johny Voners vertolkte bijna 30 jaar de rol van de legendarische Xavier Waterslaeghers. Hij is de enige acteur, samen met Danni Heylen en Marijn Devalck, die in alle 273 afleveringen van 'FC De Kampioenen' meespeelde. Hij overleed vorig jaar op 17 maart op 74-jarige leeftijd aan de gevolgen van huidkanker.

TAGS  I  Ben Rottiers  I  FC De Kampioenen  I  Johny Voners  I  shownieuws