-->

Bart De Wever heeft het verkorven bij zijn aanhang: “Is hij niet verlegen?”

Bart De Wever heeft het verkorven bij zijn aanhang: “Is hij niet verlegen?”
Zaterdag 16 Oktober 2021 - 11:00   I   Foto: Photonews   I  

Bart De Wever was eerder deze week te gast in ‘De Cooke & Verhulst Show’. Gert Verhulst wees de burgemeester van Antwerpen erop dat Vlaams Belang nog steeds de grootste partij in Vlaanderen is, gevolgd door N-VA. Gert vroeg dan ook of het cordon sanitaire niet doorbroken zou moeten worden in 2024.

Dat ziet De Wever duidelijk niet zitten. “Als je gaat kijken wat uiterst links en uiterst rechts aan de mensheid hebben bijgedragen, dan is dat redelijk pover”, aldus de N-VA-voorzitter. “Als je kijkt naar landen waar die mensen echt besturen, daar wil je echt niet naartoe. Je wil daar zelfs niet op vakantie, laat staan daar wonen. Dus ik vind dat de kiezer niet altijd gelijk heeft.” Deze uitspraak schoot bij verschillende mensen in het verkeerde keelgat.

“Is Bart De Wever nu niet verlegen om zulke uitspraken te doen?”, vraagt iemand zich luidop af op de sociale media. “Liever onderhandelen met de Franstaligen dan? Hij schreeuwt van de daken dat hij een Vlaming is, maar voor de rest brabbelt hij maar wat in het Latijn. Dat is toch ook een boodschap waar niemand iets aan heeft? Mijnheer De Wever, als u Vlaming bent heeft u maar één keuze: samen met Vlaams Belang of niets. En ik vrees voor het laatste als u zo een arrogantie voorlegt.”

"Het Vlaamse volk wil politiekers die opkomen vóór hen"

“En wat heeft de N-VA ons bijgedragen de afgelopen jaren? Nog veel werkloosheid, alles wordt duurder, het onderwijs blijft meer en meer problemen hebben, kortom het enige goede dat Bart De Wever doet, is zijn bankrekening spijzen ten nadele van de gewone werkman”, briest een ander. 

Bart De Wever wordt bang, want veel van zijn kiezers zijn al overgelopen en er zullen er nog volgen”, merkt iemand op. “Hij zal nog schrikken bij de volgende verkiezingen, vrees ik.” “Ja, de achterban van N-VA zou zich beter de vraag stellen of hun voorzitter nog wel goed bezig is. Het Vlaamse volk wil gewoon politiekers die opkomen vóór hen en niet tegen hen!”, klinkt het nog.

TAGS  I  Bart De Wever  I  N-VA  I  Vlaams Belang