-->

Niels Albert spreekt duidelijke taal over Thibau Nys: “Hij moet daar weg”

Niels Albert spreekt duidelijke taal over Thibau Nys: “Hij moet daar weg”
Zaterdag 16 Oktober 2021 - 15:30   I   Foto: Photonews   I  

Thibau Nys is na een lelijke val in het Amerikaanse Waterloo een tijdje buiten strijd. Niels Albert twijfelt er niet aan dat hij binnen enkele weken weer op niveau zal zijn en steekt zijn bewondering voor de zoon van Sven Nys niet onder stoelen of banken.

"Thibau heeft, vergeleken met vorig jaar, in elk geval enorme progressie gemaakt”, zegt Niels Albert in Het Laatste Nieuws. “Hij heeft gelijk: hij moet weg vanonder de kerktoren. Binnen dit en één, twee jaar de stap zetten naar het WorldTourteam van Trek.” 

De reden is volgens de voormalige wereldkampioen cyclocross niet ver te zoeken. “Om er à la van der Poel, van Aert en Pidcock zichzelf verder te ontwikkelen tot een sterke, complete wegcoureur”, klinkt het. “Daar heeft hij zeker het potentieel voor.” 

Typisch cross

Het veldrijden opgeven zou Niels niet doen als hij van Thibau was. “Uit die korte, explosieve inspanningen zal hij voordeel puren”, merkt hij op. “Als je ziet hoe Alaphilippe in de finale van het WK drie keer prikte op vier kilometer tijd, aanviel tot de rest er af lag en dan solo verder reed: dat is toch typisch ‘cross’?"

TAGS  I  Niels Albert  I  Thibau Nys  I  Sven Nys  I  sport