Bijzonder slecht nieuws voor iedereen die naar supermarkt moet: "Het is een dubbele shock" Royalty
Royalty

Bijzonder slecht nieuws voor iedereen die naar supermarkt moet: "Het is een dubbele shock"

Bijzonder slecht nieuws voor iedereen die naar supermarkt moet: "Het is een dubbele shock"

De komende weken en maanden zullen de prijzen in de supermarkten gevoelig stijgen. De prijs van frieten, bier en koekjes zullen met 10 tot 25 procent toenemen. Fabrikanten gaan de stijgende energie-, transport- en grondstofprijzen doorrekenen. De supermarkten zullen dat op hun beurt doorrekenen aan de klant.

“Tijdens corona was er veel minder vraag naar producten en iedereen heeft zijn voorraden leegverkocht, want ze bestelden niks bij omdat er toch geen klanten waren", legt geldexpert Paul D'Hoore uit aan VTM NIEUWS.

"Nu krijg je een dubbele shock tegelijk: er zijn veel meer klanten én er zijn geen voorraden, waardoor die ook nog eens moeten worden aangevuld. Dus de producenten en leveranciers kunnen eigenlijk niet goed volgen.”

D'Hoore verwacht ook niet dat we nadien prijsdalingen zullen krijgen. “Meestal is het zo dat als men de prijzen verhoogt omdat iets duurder wordt om te maken, dat die niet zakken als het weer goedkoper wordt. Dan zegt de winkelier of de handelaar: ‘Nu is het aan mij, nu ga ik mijn marge een beetje verhogen’.”

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws