Maandag 18 Oktober 2021 - 15:00   I   Foto: Pixabay  I   door Redactie

Inbraken nemen plots fors toe in ons land: "Dit kan je doen om inbrekers weg te houden"

Inbraken nemen plots fors toe in ons land:

Het aantal inbraken in ons land is fors aan het toenemen. Er zijn meerdere oorzaken. Niet alleen zijn de coronaregels minder streng, waardoor we meer van huis zijn. Er zijn ook de traditioneel donkere wintermaanden in aantocht. Dat is hét moment waarop inbrekers toeslaan.

Tijdens de donkere maanden is de kans op een inbraak altijd groter”, zegt Casper Martens van de politiezone Brugge op Radio 1. “Een inbreker kan dan goed zien of je thuis bent of niet."

"Hij kijkt bijvoorbeeld of er een lampje brandt of niet, en of de televisie aanstaat of niet. Daaruit kan hij dan afleiden of je afwezig bent en of hij zijn slag kan slaan.”

Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) raadt in Het Laatste Nieuws een preventieadviseur tegen diefstal aan. “Voorkomen is altijd beter dan genezen”, zegt Verlinden. “Je kan preventief heel wat doen om het inbrekers moeilijk te maken. Vaak gaat het om kleine ingrepen die een groot verschil maken."

"Diefstalpreventieadviseurs kijken met professionele ogen naar jouw woning, zijn getraind om zwakke plekken op te sporen en geven je het beste advies. Ik raad iedereen, eigenaar en huurder, aan om minstens één keer beroep op hen te doen.”

TAGS  I  Inbraken