Dinsdag 19 Oktober 2021 - 07:00   I   Foto: ATV  I   door Redactie

Pierre Van Damme verwonderd: “Ouders sturen me hier nu al een tijdje mails over”

Pierre Van Damme verwonderd: “Ouders sturen me hier nu al een tijdje mails over”

Het coronavirus circuleert ook in ons land onder kinderen tussen 5 en 12 jaar. Daarom gaan er stemmen op om ook deze leeftijdscategorie te vaccineren. Pierre Van Damme is alvast voorstander.

“Ouders sturen mij al een tijdje mailtjes waarin ze vragen hoe snel hun kind gevaccineerd kan worden”, zegt Van Damme in Het Nieuwsblad. “Het gaat bijvoorbeeld om kinderen met ­luchtwegproblemen of een ­verzwakte immuniteit door ziekte. Sommige ouders sturen hun kind nu met een bang hartje naar school.” 

Aanbeveling vanaf zes maanden

Volgens Van Damme zouden we er goed aan doen om álle kinderen tussen 5 en 12 jaar te vaccineren. “Ook daar valt iets voor te zeggen, want het draagt bij aan de groeps­immuniteit”, aldus de vaccinoloog. “Ook al gaat het maar om enkele percentjes.” 

“Er zijn zelfs landen die op grote schaal kinderen vaccineren tegen de griep, zoals de Verenigde Staten", klinkt het. "Daar geldt een aanbeveling vanaf zes maanden. Niet omdat kinderen zelf heel ziek worden, maar omdat het een impact heeft op de circulatie van het virus."

TAGS  I  Pierre Van Damme