Dinsdag 19 Oktober 2021 - 08:00   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Thibau Nys realistisch na sleutelbeenbreuk: “Ik zie dit niet snel gebeuren”

Thibau Nys realistisch na sleutelbeenbreuk: “Ik zie dit niet snel gebeuren”

Thibau Nys kwam in het Amerikaans Waterloo zwaar ten val en brak daarbij zijn sleutelbeen. Hij verraste vriend en vijand toen hij vier dagen na de operatie alweer op de fiets gespot werd tijdens een training op de weg.

“Ik ga ervan uit dat dat sleutelbeen oké is en dat het geen enorm risico inhoudt”, zegt Thibau in Het Laatste Nieuws. “Al zie ik mezelf de eerstkomende dagen nog niet in het bos trainen. Eerst moet die wonde helemaal genezen zijn en wil ik me weer 100% comfortabel voelen op een crossfiets. Want dat wordt uiteraard de volgende stap.”

Koppenbergcross

De zoon van Sven Nys heeft een welbepaalde wedstrijd in het hoofd waarin hij zijn comeback wil maken. ”Het is te vroeg om er nu al met zekerheid een datum op te kleven, maar... coach Paul en ik zitten stiekem met de Koppenbergcross in het achterhoofd”, geeft Thibau toe. 

”Lukt het niet: so be it. Maar het zou mooi zijn mocht ik dat kunnen halen, zeker met het oog op het EK U23 van het weekend nadien op de VAM-berg in het Nederlandse Wijster”, besluit hij.

TAGS  I  Thibau Nys  I  Sven Nys  I  sport