Steven Van Gucht waarschuwt: “Op deze plaatsen worden mensen nu het vaakst besmet”

Steven Van Gucht waarschuwt: “Op deze plaatsen worden mensen nu het vaakst besmet”
Dinsdag 19 Oktober 2021 - 10:30   I   Foto: Photonews   I  

De coronacijfers stijgen in ons land weer gevoelig. Meer dan 3.000 besmettingen, dat is van het voorjaar geleden. Een veelgestelde vraag is dan ook: waar lopen we tegenwoordig het grootste risico op besmetting?

"Waar we precies besmet geraken, is moeilijk te zeggen", zegt Steven Van Gucht in Het Laatste Nieuws. "Ik denk zowat overal waar mensen samenkomen. Zo vind ik de term 'Covid safe evenement' een beetje misleidend: ook daar raken mensen besmet, aangezien het vaccin geen 100% bescherming biedt.” 

Kleine inspanningen

“Maar besmetting kan ook op de werkvloer, in de scholen...", aldus de viroloog van Sciensano. "Onderzoeken leren dat een deel van de bevolking nog steeds een zekere voorzichtigheid aan de dag legt. Dat zal mee de grootte van de golf bepalen.” 

“Ben je verkouden, ga er dan vanuit dat je besmet kan zijn: laat je testen en werk thuis", roept Van Gucht op. "Zelf had ik vorige week wat keelpijn, waardoor ik een masker heb gedragen. Het zijn kleine inspanningen die uiteindelijk een groot verschil kunnen maken.”

TAGS  I  Steven Van Gucht  I  corona  I  Sciensano