Vrijdag 22 Oktober 2021 - 11:00   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Ines De Vos, de vrouw van Bart De Pauw, onder vuur: "Dat had ze ook met de vrouwen die De Pauw lastigviel"

Ines De Vos, de vrouw van Bart De Pauw, onder vuur:

Politiek filosoof Tinneke Beeckman is streng voor Ines De Vos, de vrouw van Bart De Pauw. Zij bleef haar man, ondanks alles, steunen.

"Dat de echtgenote als enige vrouw steun krijgt, verwondert me. Tenslotte was ze De Pauws manager. Later was ze zaakvoerder van het bedrijf Koeken Troef. In die functie wist ze al jaren dat er klachten waren over het gedrag van De Pauw", aldus Beeckman in haar column in De Standaard.

"Nu wordt De Pauw aangeklaagd voor belaging en elektronische overlast. De juiste rol en betekenis van De Vos als baas is nog onduidelijk, maar vragen zijn er alvast wel."

Op privévlak hoeft Ines De Vos haar keuzes niet uit te leggen, stelt Beeckman. "Alleen had ze ook een professionele verhouding met De Pauw en (minstens indirect) met de vrouwen die hij in die context lastigviel. Dat ze zijn echtgenote is en moeder van zijn kinderen, verandert daar niets aan. Haar rol beperkt zich niet tot die van gezinslid."

"Los daarvan blijft de vraag welke voorstelling van de ideale echtgenote of moeder in deze steunbetuigingen doorschemert. Verdient een vrouw die haar echtgenoot naar de rechtbank begeleidt echt meer respect dan een echtgenote die een ontrouwe, stalkende man allang zou verlaten hebben?"

TAGS  I  Ines De Vos  I  Bart De Pauw