Wout van Aert heeft moeilijke knoop door te hakken: “Dit is zeker niet ideaal, nee” Wielrennen
Wielrennen

Wout van Aert heeft moeilijke knoop door te hakken: “Dit is zeker niet ideaal, nee”

Wout van Aert heeft moeilijke knoop door te hakken: “Dit is zeker niet ideaal, nee”

Wout van Aert duikt binnenkort weer het veld in met zijn crossfiets. Hoe zijn veldritseizoen er dit jaar gaat uitzien, is nog niet duidelijk. Wat wel zeker is, is dat alles weer in teken zal staan van de klassiekers op de weg. Daarvoor zal hij als het moet belangrijke crossen laten schieten.

"Het WK in de Verenigde Staten? Dat is zeker een twijfelgeval”, zegt Wout van Aert aan Sporza. “Het is iets helemaal anders dan een WK in Oostende. Met de jetlag en de lange reis wordt het zeker niet de ideale aanloop naar het voorjaar, dat weer goedgevuld zal zijn.”

"Het is duidelijk voor mij dat de voorjaarsklassiekers mijn prioriteit zijn en in functie daarvan zullen we de crosskalender opstellen”, laat de Kempenaar weten. “De beslissing over het WK is nog niet gevallen. Het wordt moeilijk, maar we moeten de overweging maken."

Ambitieus

Dat wil niet zeggen dat de crossen die van Aert wél rijdt dit jaar minder belangrijk worden. ”Als ik aan de start sta, wil ik toch altijd winnen", verzekert hij. "Ik ga volle bak voor elke wedstrijd, want ik wil geen dingen half doen. Ik ben ambitieus voor de crossen die komen, maar mijn doelen liggen steeds meer op de weg. Ik wil nog een paar hiaten in mijn palmares opvullen."

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws