Wout van Aert doet opvallende uitspraak over Mathieu van der Poel: “Dat nooit” Wielrennen
Wielrennen

Wout van Aert doet opvallende uitspraak over Mathieu van der Poel: “Dat nooit”

Wout van Aert doet opvallende uitspraak over Mathieu van der Poel: “Dat nooit”

Wout van Aert haalde het afgelopen wielerseizoen maar liefst 30 keer de top tien en stond 13 keer op het hoogste schavotje. De Belgische kampioen is dan ook tevreden over zijn geleverde prestaties.

“Ik heb mezelf nooit aangezien als een veelwinnaar, ook niet bij de jeugd en in de cross”, zegt Wout in Het Nieuwsblad. “Nu ben ik dat toch een beetje. In mijn beste jaren won ik wel eens meer dan tien crossen, maar ik ben nooit zo'n slokop als van der Poel geweest.”

“Dit jaar ben ik samen met Pogacar en Roglic de zegekoning van het internationale peloton. Dat vind ik zeer mooi, en het bewijst dat ik er elke koers stond en een constant hoog niveau haalde”, merkt de Kempenaar op.

Meerdere goeie coureurs

Volgend jaar richt Wout zijn pijlen weer volop op de klassiekers. Ook dan zal hij bijna altijd starten als topfavoriet. “Maar je kan ook goed bezig zijn en naar een koers trekken waar er nog vier andere favorieten zijn”, zegt Wout. “Op het WK leek heel de wereld vergeten dat er nog meerdere goeie coureurs aan de start stonden naast Wout van Aert.”

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws