-->

Theo Francken haalt zwaar uit: “Zo maken ze er een nieuwe crisis van”

Theo Francken haalt zwaar uit: “Zo maken ze er een nieuwe crisis van”
Vrijdag 29 Oktober 2021 - 11:00   I   Foto: Photonews   I  

Theo Francken ontkent niet dat er een forse stijging is van het aantal coronabesmettingen. Op zijn blog is hij echter zeer streng voor de regering, die hij van paniekzaaierij beticht.

“Er zijn veel meer besmettingen, ja, maar door de hoge vaccinatiegraad wordt dat nog minder relevant”, aldus Francken. “Hét criterium is of onze gezondheidszorg het nog houdt. Geen Noord-Italiaanse toestanden. Dat wil niemand. Maar dat is ook helemaal niet aan de orde.” 

Volgens de N-VA-frontman is de toekomst per definitie onvoorspelbaar. “Wat wel met zekerheid gesteld kan worden is dat er geen aanwijzing is dat de zorg voor een zware crisis staat en dat de vorige drempel om terug te versoepelen, 500 bedden op IC, allicht niet eens zal gehaald worden”, schrijft hij. 

"Wat een volksverlakkerij"

“Deze regering is een amalgaam van zeven partijtjes die zo ver uit elkaar staan dat ze een coronacrisis nodig hebben om onder één vlag te rally’en”, is Francken streng. “Als die crisis er niet is, eten wij, de Vlaamse oppositie, ze op, zoals in het debat na de State of the Union duidelijk bleek. Wat een boeltje was dat. En dus maken ze er wel een nieuwe crisis van. Artificieel als het moet. De media doet de rest. Wat een paniekzaaierij. Wat een volksverlakkerij.”

TAGS  I  Theo Francken  I  corona  I  N-VA