-->

Colruyt neemt product uit rekken en luidt alarmbel: “Het is schadelijk voor kinderen en zwangere vrouwen”

Colruyt neemt product uit rekken en luidt alarmbel: “Het is schadelijk voor kinderen en zwangere vrouwen”
Vrijdag 29 Oktober 2021 - 19:00   I   Foto: Photonews   I  

Colruyt en OKay roepen de “Gekookte ham ontvet (500g)” van het merk Boni Selection terug. Bij een interne controle werd de aanwezigheid van listeria monocytogenes vastgesteld in het product gekookte ham ontvet glutenvrij (500g) van het merk Boni Selection met uiterste consumptiedatum (TGT) 11/11/2021.

Colruyt en OKay hebben daarom in overleg met het FAVV besloten om de betrokken producten uit de verkoop te nemen. Aan klanten die dit product gekocht hebben, wordt gevraagd om het niet te consumeren en het terug te brengen naar de winkel. Daar krijgen ze het aankoopbedrag terugbetaald. Intussen werden de betrokken producten in alle winkels uit de rekken gehaald. 

Symptomen

Besmetting door listeria monocytogenes kan gevaarlijk zijn voor jonge kinderen, zwangere vrouwen (mogelijkheid tot miskraam), personen met een verminderde immuniteit en ouderen. Mogelijke symptomen van besmetting door listeria monocytogenes zijn misselijkheid en braken, buikkrampen, diarree of constipatie, hoofdpijn en blijvende koorts (grieperig gevoel). 

De symptomen doen zich meestal voor 2 tot 60 dagen na opname van listeria monocytogenes. Klanten die het betrokken product gegeten hebben en deze symptomen vertonen, worden aangeraden om hun huisarts te raadplegen en te melden dat ze dit product gegeten hebben.

TAGS  I  Colruyt  I  OKay