-->

Marc Van Ranst zet Theo Francken op zijn plaats: “Dat is de bedoeling, Theo”

Marc Van Ranst zet Theo Francken op zijn plaats: “Dat is de bedoeling, Theo”
Zaterdag 30 Oktober 2021 - 07:00   I   Foto: Photonews   I  

Dat Theo Francken sceptisch staat tegenover de corona-aanpak van de regering, is al lang geen geheim meer. Op zijn sociale media haalt het N-VA-kopstok met de regelmaat van de klok uit, ook nu weer.

“Er is geen epidemiologische noodtoestand. Verre van zelfs. Dat de regering dit durft beweren is boerenbedrog”, schreef Theo Francken op Twitter. Dit bericht ging niet onopgemerkt voorbij aan Marc Van Ranst en deze besloot te reageren. “Het doel is om een epidemiologische noodtoestand te voorkomen, Theo”, antwoordde de viroloog. “Wanneer we er middenin zitten, is het ruim te laat voor maatregelen.”

"Iedereen weet het beter"

De reactie van Marc Van Ranst kreeg heel wat bijval. “Intussen anderhalf jaar in de pandemie en sommigen snappen nog steeds niet wat een pandemie is. Door de goede vaccins, de hoge vaccinatiegraad,... zitten we hopelijk in de staart van de pandemie in West-Europa althans. Maar een staart is meestal lang en vaak wispelturig”, reageerde iemand. 

Nog een ander ziet dat de medaille twee kanten heeft: “In verband met Covid. Iedereen moeit zich. Iedereen maakt ruzie tegen elkaar. Iedereen weet het beter. Iedereen komt met cijfers. Iedereen wil op tv. Resultaat: niemand is nog serieus te nemen. Is dit nog ernstig beleid bij een zogezegde dodelijke pandemie. Ernstig blijven aub.”

TAGS  I  Marc Van Ranst  I  Theo Francken  I  corona