-->

Erg slecht nieuws over Queen Elizabeth: “Ze is er zich van bewust”

Erg slecht nieuws over Queen Elizabeth: “Ze is er zich van bewust”
Zaterdag 30 Oktober 2021 - 07:30   I   Foto: Photonews   I  

De Britse Queen Elizabeth heeft van de artsen strikte orders gekregen om ten minste de komende twee weken te rusten. Dat heeft Buckingham Palace aangekondigd in een officiële mededeling.

Dit beteken dat de Queen het ‘Festival of Remembrance’, dat op 13 november zal plaatsvinden, moet missen. Ze hoopt wel nog aanwezig te kunnen zijn op de ‘National Service of Remembrance’, één dag later. 

Het werkschema van de Britse monarch zal volgens koninklijke bronnen al zeker tot Kerstmis zorgvuldig moeten worden beheerd, nadat haar artsen haar eerder al hadden gezegd het rustig aan te doen. Het is duidelijk dat er een "steeds grotere samenwerking" zal zijn tussen hooggeplaatste leden van de koninklijke familie bij toekomstige verplichtingen, meldt The Mirror. 

Samenwerking

"De senior royals als een eenheid hebben gezamenlijk gesproken over een grotere behoefte aan samenwerking in hun projecten. Verschillende plannen zullen worden opgesteld en naast de huidige worden gelegd”, klinkt het bij de bron. “De koningin is zich bewust van de noodzaak om te rusten en dat is wat ze nu doet. Ze zal ongetwijfeld terugkomen als ze zich er klaar voor voelt.” 

Dinsdag werd bekend dat de koningin zich had teruggetrokken uit het ontmoeten van wereldleiders op de klimaatconferentie in Glasgow nadat ze door artsen was geadviseerd te rusten. De 95-jarige monarch zal in plaats daarvan een videoboodschap opnemen voor de top.

TAGS  I  Queen Elizabeth  I  shownieuws