Gordon haalt stevig uit: “Wat een idioten!”

Gordon haalt stevig uit: “Wat een idioten!”
Zaterdag 30 Oktober 2021 - 10:30   I   Foto: Instagram   I  

Gordon is onlangs van verhuisd van Nederland naar Dubai. Hij voelt zich naar eigen zeggen niet meer veilig in zijn thuisland, waar er volgens hem de laatste jaren veel veranderd is.

“Ik denk aan de moord op Peter R. de Vries recent, voordien hadden we Theo van Gogh en Pim Fortuyn…”, zegt Gordon in een gesprek met Het Laatste Nieuws. “Zonder politieke uitspraken te willen doen: hoever hebben wij het de voorbije 25 jaar laten komen? Dat zelfs ik, een doodgewone entertainer, een cabaretier, met de dood werd bedreigd?”

“Meestal door idioten, hoor, ik zal niet zeggen dat die mensen allemaal een groot plan hadden”, aldus Gordon. “Maar er loopt een openbaar onderzoek van het ministerie naar een aantal personen. Dat heeft me echt wel doen nadenken.”

Grens

“Ik vind het helemaal niet erg als mensen mijn humor niet leuk vinden, misschien is die voor sommigen te direct, dat heb ik zelf ook wel eens bij andere mensen. Maar daar gáát het niet om”, benadrukt de zanger/presentator. “En dan is mijn punt: er is een grens tussen iemand die leuk vinden en iemand met de dood bedreigen”, besluit hij.

TAGS  I  Gordon  I  shownieuws