Wout van Aert en Mathieu van der Poel zorgen voor verbijstering: “Ze kunnen dit toch niet blíjven doen?” Wielrennen
Wielrennen

Wout van Aert en Mathieu van der Poel zorgen voor verbijstering: “Ze kunnen dit toch niet blíjven doen?”

Wout van Aert en Mathieu van der Poel zorgen voor verbijstering: “Ze kunnen dit toch niet blíjven doen?”

Met 8 overwinningen in 12 veldritwedstrijden staat er, net als de voorbije jaren, geen maat op het seizoensbegin van Eli Iserbyt. Afgelopen zomer pakte Iserbyt zijn voorbereidingen echter iets anders aan: in plaats van te werken aan explosiviteit lag de focus nu op de duurtrainingen.

Alles stond in het teken van continuïteit tijdens de voorbereidingen van Iserbyt. Zo hoopt hij binnenkort Mathieu van der Poel, Wout van Aert en Thomas Pidcock het hele seizoen lang het vuur aan de schenen te kunnen leggen. De Drie Tenoren van de cross zullen binnen enkele weken hun opwachting maken in het veld.

"Ze kunnen toch niet blíjven verbeteren?"

"Zonder stellige garanties hopen we nu dat die solidere zomerbasis Eli beter zal wapenen in de strijd tegen Mathieu, Wout en Tom”, zegt Rudi Van de Sompel, de coach van Iserbyt. “En dat hij zijn vormpeil over de eindejaarsperiode heen kan tillen. Benieuwd wat het gaat geven.”

“Dé hamvraag is natuurlijk hoe vooral van der Poel en van Aert zelf voor de dag zullen komen. Ze zijn een paar jaar ouder en kunnen naar mijn gevoel niet blíjven verbeteren”, lacht Van de Sompel. “Of laat dat gevoel mij in de steek?”

Populair

Laatste nieuws