Paniek slaat toe bij Dina Tersago: “Ze gaan ons dat toch niet afnemen?”

Paniek slaat toe bij Dina Tersago: “Ze gaan ons dat toch niet afnemen?”
Woensdag 3 November 2021 - 15:00   I   Foto: Instagram   I  

Spreken we beter Frans als we tipsy zijn? Houden we te weinig rekening met ouderen? En zorgt een vrouw aan het stuur voor bloed aan de muur? Op deze en andere vragen zoeken Dina Tersago en Andy Peelman morgen een antwoord in 'Ze Zeggen Dat'.

‘Een vrouw aan het stuur zorgt voor bloed aan de muur’, luidt het gezegde. Om dat te onderzoeken, doen Dina en Andy de vergelijkende test. Ze moeten beiden hun theoretisch én praktisch rijexamen opnieuw doen. Iets wat zorgt voor heel wat stress bij Dina: “Wat als wij niet slagen? Wordt ons rijbewijs dan afgenomen? Ik heb stress, echt waar!” En er is meer want Stef Willems, woordvoerder van VIAS, heeft nog schokkend nieuws in petto voor het duo over crash test dummies… 

“Ik heb al te lang niet meer gedronken"

Ze zeggen dat je beter Frans spreekt als je tipsy bent. Om dat te testen, halen Dina en vijf studenten hun beste Frans boven. Aan de start van het experiment ondergaat elk van hen nuchter een mondeling examen. Nadien legt het groepje een ‘Tour de France’ af: bij elke tussenstop drinken ze een drankje uit de streek en leggen ze opnieuw een mondeling examen af. 

“Ik heb al te lang niet meer gedronken”, lacht een tipsy Dina na enkele etappes. Is hun Frans beter als ze nuchter zijn en gaat het daarna alleen maar bergaf of helpt het om jezelf moed in te drinken als je het moet uitleggen in het Frans? 

TAGS  I  Dina Tersago  I  Andy Peelman  I  shownieuws