Moeilijke periode voor Tom Waes: “Het lukte me gewoon niet meer” Buitenland
Buitenland

Moeilijke periode voor Tom Waes: “Het lukte me gewoon niet meer”

Moeilijke periode voor Tom Waes: “Het lukte me gewoon niet meer”

Tom Waes zien we in het najaar weer in ‘Undercover’ en ‘Reizen Waes: Nederland’, maar van een rustperiode is er nog geen sprake. Integendeel zelfs, zijn agenda zit vol tot de zomer van 2022. Enkele jaren geleden was er nog geen sprake van structuur in zijn planning, en dat heeft hij toen geweten.

"Een burn-out wil ik het niet noemen, maar de hectiek eiste zijn tol", zegt Tom in Het Laatste Nieuws. "Maandag 'Reizen Waes', dinsdag 'Undercover', woensdag nog iets anders en donderdag weer 'Reizen Waes'. Elke dag een ander petje, dat lukte niet meer.”

“Ik heb toen een lang gesprek gehad met het productiehuis (De Mensen, nvdr.) en sindsdien werk ik in blokken. Dan een week 'Reizen Waes' bijvoorbeeld, nadien weer een blok 'Undercover'. Een afgebakende structuur werkt voor mij beter.”

"Ik noem het nog steeds niet werken"

Ook in Nederland is Tom al een hele tijd een bekend gezicht. Het gevolg: ook daar staan mensen te popelen om met hem op de foto te gaan. ”Dit weekend nog moest ik voor een fotoshoot in Spanje zijn", vertelt hij. "Ik stond om 5.30 uur met een mondmasker en een verfrommeld gezicht op het vliegveld van Eindhoven, maar ik kon er bijna niet vertrekken omdat mensen zoveel selfies vroegen.”

“Nederlanders zijn ook wat directer dan Belgen”, lacht Tom. “Maar mij hoor je niet klagen, ik noem het nog steeds niet werken. Toen ik werkte als beroepsduiker, dát was andere koek. Ik blijf me in de eerste plaats nog steeds geweldig amuseren.”

Populair

Laatste nieuws