Meisje (3) kan plots niet meer stappen tijdens vakantie in België: "Het is een nachtmerrie" Buitenland
Buitenland

Meisje (3) kan plots niet meer stappen tijdens vakantie in België: "Het is een nachtmerrie"

Meisje (3) kan plots niet meer stappen tijdens vakantie in België: "Het is een nachtmerrie"

De vakantie van een Brits gezin in België is uitgedraaid op een nachtmerrie. Imogen, hun dochtertje van 3 jaar, werd getroffen door een uiterst zeldzaam virus. Het meisje kan van de ene op de andere dag plots niet meer stappen.

Het gezin Roberts komt uit de buurt van Northampton. Eind 2018 waren ze op vakantie in Resort De Kempen in Mol. “Op vakantie kreeg ze een verkoudheid”, zegt mama Holly. “Uit voorzorg ging ik met haar naar een ziekenhuis in de buurt. Daar dachten ze dat het een astma-aanval was, en een infectie op de luchtwegen. Ze kwam zingend en dansend buiten."

De volgende dag vertrok het gezin uit België en lag Imogen bijna de hele dag. "De volgende ochtend kon ze plots niet meer op haar benen staan", zegt haar mama. Bij de terugkomst in Engeland ontdekten de dokters heel wat anders. Ze stelden ‘myelitis transversa’ - een ontsteking aan het ruggenmerg - vast. Imogen kon zelfs haar tenen niet meer bewegen. “Het was vreselijk”, vervolgt Holly. “Ik wou dat het een nachtmerrie was, waaruit ik kon ontwaken."

De dokters geven Imogen 50% kans om weer te kunnen stappen. Ze doet nu allerlei oefeningen en het meisje is vastberaden om op een dag weer zelf te kunnen stappen. Afgelopen weekend stond Imogen na vijf maanden voor het eerst weer zelfstandig op haar eigen benen. Ze moest zich wel nog vasthouden aan de ballustrade.

Ze willen haar een in duur revalidatiecentrum alle kansen geven om weer te kunnen stappen. Daarom zamelt het gezin van Imogen geld in via crowdfunding. Op 11 mei plant de lokale voetbalclubs van Raunds ook een groot evenement om geld in te zamelen.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws