Pierre Van Damme: “Mensen die hiérmee ingeënt zijn, moeten derde prik krijgen” Royalty
Royalty

Pierre Van Damme: “Mensen die hiérmee ingeënt zijn, moeten derde prik krijgen”

Pierre Van Damme: “Mensen die hiérmee ingeënt zijn, moeten derde prik krijgen”

Pierre Van Damme was vrijdagavond te gast in ‘Terzake’ op Canvas. Hier zei hij dat mensen die gevaccineerd zijn AstraZeneca of Johnson & Johnson mogelijk een derde prik moeten gaan halen.

Dat deze twee vaccins minder goed en minder lang beschermen, is al even geen geheim meer. Een boosterprik voor mensen die hiermee ingeënt zijn, zou dus geen overbodige luxe zijn. "We krijgen veel berichten binnen van mensen jonger dan 65 die gevaccineerd zijn met AstraZeneca en Johnson & Johnson en die een herhalingsprik willen", zegt Van Damme.

"Dat dossier ligt momenteel op tafel van de Hoge Gezondheidsraad. Tegen half november willen we een beslissing nemen, die dan naar de taskforce vaccinatie gaat. De ministers van Volksgezondheid moeten dan de uiteindelijke knoop doorhakken.”

"Intussen weten we dat een herhalingsvaccin met Pfizer of Moderna veilig en doeltreffend is voor mensen die al zijn ingeënt met AstraZeneca of Johnson & Johnson", aldus de vaccinoloog. "Een aantal maanden geleden wisten we dat nog niet. We zijn nu nog alle wetenschappelijke data aan het bekijken voor we met een definitief advies komen."

Populair

Laatste nieuws