-->

Sven Nys over Wout van Aert en Mathieu van der Poel: “We moeten daar dringend van af”

Sven Nys over Wout van Aert en Mathieu van der Poel: “We moeten daar dringend van af”
Zaterdag 6 November 2021 - 18:00   I   Foto: Photonews   I  

Het veldritseizoen ging enkele weken geleden weer van start, en we hebben al een paar erg mooie crossen gezien. Toch blijven sommige mensen zeggen dat de cross pas begint wanneer de Grote Drie - Wout van Aert, Mathieu van der Poel en Tom Pidcock - in het deelnemersveld verschijnen. Dan pas komt ook de grote massa op de been.

“Terwijl de crossen wel spannend zijn. We hebben al mooie duels gezien”, zegt Sven Nys in Het Laatste Nieuws. “Daar heeft het niks mee te maken. Eli Iserbyt en Toon Aerts komen niet met vijf, zes volle supportersbussen naar de cross. Niet zoals ik destijds, of Bart Wellens en Niels Albert.” 

“De hype die wij toen beleefden, is er nu niet", stelt de Kannibaal van Baal vast. "Als we elke week gaan zeggen dat mensen thuisblijven omdat van Aert en van der Poel er niet zijn, helpen we de zaak ook niet vooruit. Eli Iserbyt crost op hoog niveau. En op de Koppenberg stond er wel veel volk.” 

"Het zal natuurlijk helpen als van Aert en van der Poel weer crossen. Ze zijn vedetten die hun sport overstijgen", aldus Sven. "We moeten daarvan af, dat de rest wordt gedegradeerd tot renners die gewoon meerijden. Wat zeggen we dan over de wegwielrenners tegen wie Wout en Mathieu koersen?”

TAGS  I  Sven Nys  I  Wout van Aert  I  Mathieu van der Poel  I  sport