Bart De Wever ergert zich mateloos en grijpt in: “Het is er elke dag prijs” Royalty
Royalty

Bart De Wever ergert zich mateloos en grijpt in: “Het is er elke dag prijs”

Bart De Wever ergert zich mateloos en grijpt in: “Het is er elke dag prijs”

Bart De Wever ergerde zich al langer aan de ontspoorde situatie rond het Sint-Jansplein in Antwerpen. Hij besloot dan ook om stevig in te grijpen en het al geldende alcoholverbod uit te breiden naar omliggende straten.

“We hebben objectief kunnen vaststellen dat de overlast sterk is toegenomen”, zegt Bart De Wever in Gazet van Antwerpen. “In enkele maanden tijd vonden er op het Sint-Jansplein vierhonderd politie-interventies plaats. Het is er dus elke dag prijs.”

"Het is een publiek waar we geen vat op hebben"

“De politie is een taxidienst geworden naar de Noorderlaan voor problematische gebruikers, maar daar kunnen ze maar acht uur vastgehouden worden. Daarna staan ze er gewoon terug”, stelt de Antwerpse burgemeester vast.

“Op het Sint-Jansplein treffen we mensen aan die zich op de laagste sport van de sociale ladder bevinden. Het is een publiek waar we geen vat op hebben, dat niets te verliezen heeft. Die mensen zijn ook voor de hulpverlening ongelofelijk lastig te bereiken.”

“De invoering van het alcoholverbod biedt onze politiediensten de mogelijkheid om die hardnekkige gebruikers te identificeren en hen samen met de hulpverlening hoger op de ladder van het menselijk bestaan te krijgen", besluit De Wever.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws