Greta Thunberg haalt snoeihard uit: “Zij zijn duidelijk bang van de waarheid” Buitenland
Buitenland

Greta Thunberg haalt snoeihard uit: “Zij zijn duidelijk bang van de waarheid”

Greta Thunberg haalt snoeihard uit: “Zij zijn duidelijk bang van de waarheid”

Tijdens een grote klimaatmars in Glasgow, waar momenteel de klimaattop aan de gang is, heeft Greta Thunberg zwaar uitgehaald naar de wereldleiders. “De klimaattop in Glasgow is een mislukking en een reclamestunt”, sprak ze zonder veel omwegen.

“Vechten om onze omgeving te redden, is helemaal niet radicaal. Geloven dat onze maatschappij een opwarming van 2,5 of zelfs 3 graden kan overleven, is niet alleen radicaal, het is waanzin”, klonk het in de speech van de Zweedse klimaatgoeroe. “Wij spreken de waarheid. De mensen met macht zijn bang van de waarheid.”

“Ze kunnen de straten niet negeren"

“Maar hoe hard ze ook proberen, ze kunnen er niet aan ontsnappen”, vervolgde de nog steeds maar 18-jarige Thunberg. “Ze kunnen de wetenschappelijke consensus niet negeren en ze kunnen ons, de mensen, niet negeren. Waaronder hun eigen kinderen.”

“Ze kunnen de straten niet negeren terwijl wij de macht terug grijpen”, aldus Thunberg. “We hebben genoeg blablabla gehoord. Onze leiders tonen ons de weg niet, ziehier hoe leiderschap eruit ziet. De geschiedenis zal streng over hen oordelen.”

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws