Grote verslagenheid bij Thibau Nys: “Het is mijn eigen schuld”

Grote verslagenheid bij Thibau Nys: “Het is mijn eigen schuld”
Zaterdag 6 November 2021 - 16:03   I   Foto: Photonews   I  

Ontgoocheling alom bij de Belgen na het EK veldrijden bij de beloften. Op de VAM-berg was de Nederlander Ryan Kamp net te sterk voor Niels Vandeputte en Thibau Nys, die respectievelijk de zilveren en bronzen medailles pakten.

“Op dit moment voel ik me een beetje belachelijk. Een ongelooflijke sukkelaar. Zo’n kans uit handen geven…”, sakkerde Thibau Nys achteraf bij HLN. "Da’s niet van mijn gewoonte. Een hele grote fout. Eigen schuld.” 

“Ik had gewoon moeten durven aangaan”, aldus de zoon van Sven Nys. “Ik kan geen enkele aanvaardbare reden bedenken waarom ik dat niet deed. En wachtte. Ik was perfect mee met Niels en Ryan, de twee sterkste renners in koers. Inclusief mezelf dan, vond ik persoonlijk.” 

"Ik had meer van mijn eigen kracht moeten uitgaan"

Volgens Nys jr. had hij zelf moeten aanzetten. “Ryan koos veel beter zijn momentum, kwam op snelheid van achteruit over ons heen. En zette ons wat vast. Heel jammer. Ik had meer van mijn eigen kracht moeten uitgaan, zeggen: ‘Fuck it, ik ben weg. En het altijd moeten afmaken in deze situatie. Maar ja, ’t is te laat nu.”

TAGS  I  Thibau Nys  I  Sven Nys  I  sport