Geert Meyfroidt is heel duidelijk over coronapatiënten: "Deze mensen zien we niet op intensieve"

Geert Meyfroidt is heel duidelijk over coronapatiënten:
Maandag 8 November 2021 - 13:00   I   Foto: VRT   I   door Redactie

Vanwege de slechtere coronacijfers krijgt de zorg het weer lastig. "Gezonde, gevaccineerde mensen zien we op intensieve niet", benadrukt Geert Meyfroidt, intensivist van het UZ Leuven, in Het Laatste Nieuws.

“Er is veel uitval bij het personeel. Ik kan het niet in percentages uitdrukken, maar het is voelbaar. Een deel zit zelf met verkoudheden of in quarantaine. Dat tekort speelt ons al een tijd parten, tussen twee golven door hebben wij niet alle bedden kunnen open doen en dus onvoldoende de achterstand kunnen bijbenen", aldus Meyfroidt.

“Ik voel dat de appreciatie voor zorgkundigen afneemt", vervolgt Meyfroidt. "Eerst was er applaus, maar nu zegt men: jullie klagen te veel. Het klopt dat de ziekenzorg altijd enige redundantie moet voorzien: bedden voor onverwachte crisissen, aanslagen... Wij moéten flexibel zijn. Maar men vergeet hoe lang dit al duurt, het is golf na golf na golf. En ja, dan weegt het mentaal dat sommige mensen zich niet laten vaccineren, één prikje maakt zo veel verschil."

TAGS  I  Geert Meyfroidt  I  coronavirus