Pitbull verscheurt 10-jarige jongen: “Dat was geen huisdier, het was een machine” Buitenland
Buitenland

Pitbull verscheurt 10-jarige jongen: “Dat was geen huisdier, het was een machine”

Pitbull verscheurt 10-jarige jongen: “Dat was geen huisdier, het was een machine”

In Wales heeft er zich maandag een waar drama afgespeeld. Een Amerikaanse pitbull heeft er een 10-jarig jongetje doodgebeten, nadat hij eerder de buurt al terroriseerde.

Een andere jongen, waarmee de 10-jarige Jack Lis aan het spelen was, liep in paniek naar buiten en sloeg alarm. “Mijn hond heeft mijn vriend vermoord!”, riep hij. Een buurman ging zo snel hij kon mee naar het huis om te helpen, maar de hond had zijn bek stevig vastgeklemd om het been van Jack. Kirk Wiegold probeerde nog om de Amerikaanse pitbull van de jongen te krijgen, maar zei dat hij "gewoon te fel" was.

Gisteravond bleek dat de baasjes de hond pas onlangs in huis hadden genomen en al meteen een man buiten een winkel had gebeten. Een buurman zei: “Dat was een absolute machine van een hond. Ik waarschuwde hen om het niet uit te brengen. Het zou niet legaal moeten zijn dat soort dingen. Ik denk dat het een Amerikaanse pitbull-cross was en ik weet dat hij mensen bang maakte.”

“Hij was absoluut enorm"

Een andere buurtbewoner zei dat de hond naar hun drie jaar oude zoon had gesprongen. “Hij was absoluut enorm. Hij was geen huisdier. Hij nam de eigenaar mee uit voor een wandeling, weet je?” Een winkeluitbater herinnert zich: “Een paar dagen geleden was de hond vastgebonden buiten de winkel waar ik werk, toen een mannelijke klant zich bukte om hem te aaien. De hond beet hem gewoon in de arm - het was serieuze beet."

Gisteren werden er bloemen achtergelaten op de plaats van de aanval in Caerphilly, Zuid-Wales. Jack's moeder Emma (32) postte ook een oprecht eerbetoon. “Onze mooie jongen Jack werd gisteren zo tragisch meegenomen. Het was niet onze hond en het gebeurde ook niet bij ons thuis.” Volgens de politie werd de hond afgemaakt.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws