Tweelingzusjes (4) komen om bij huisbrand, moeder ontroostbaar: “Tot op het bot gebroken” Buitenland
Buitenland

Tweelingzusjes (4) komen om bij huisbrand, moeder ontroostbaar: “Tot op het bot gebroken”

Tweelingzusjes (4) komen om bij huisbrand, moeder ontroostbaar: “Tot op het bot gebroken”

Zusjes Ophelia en Tarrow Wright (4) kwamen om toen er brand uitbrak in hun slaapkamer in Byron Bay, Australië. Ze logeerden op dat moment bij hun vader James Wright. Hun moeder reageert nu ook op het immense verlies.

De hulpdiensten werden zondag om even na 4 uur 's ochtends opgeroepen, naar aanleiding van berichten dat twee kinderen rook hadden ingeademd. Eens aangekomen probeerden paramedici de zusjes nog te redden, maar ze konden niet worden gereanimeerd en werden ter plaatse dood verklaard.

Volgens de eerste rapporten is er geen suggestie van enig vergrijp en zijn er geen aanklachten ingediend in verband met het ongeval. Er wordt aangenomen dat een kaars die op een piano viel de oorzaak was van de brand op zondag.

Mama Akira schreef dinsdagochtend op Instagram: “Bedankt voor elke gedachte, woord, sms, gemiste oproep en gebaar. Woorden kunnen het gevoel niet uitdrukken dat we hebben nu we onze popjes niet meer bij ons hebben. Geen ‘mama’ meer, geen handen meer… Niet meer glimlachen, niet meer dansen… Geen momenten meer zoals deze… Ik ben er kapot van. Het was te vroeg.”

"Het is een ondenkbare tragedie"

Er is een ‘gofundme’-pagina opgezet om de rouwende moeder te helpen. "De ergste nachtmerrie van elke moeder werd plotseling werkelijkheid voor Akira op zondagochtend toen ze het nieuws hoorde dat haar 4-jarige tweelingmeisjes het leven hadden gelaten bij een huisbrand in Goonengary, NSW, Australië”, klinkt het daar.

"Tarrow en Ophelia waren goedlachse, speelse, identieke tweelingen met een sprankeling in hun ogen en engelachtige trekken. Ze hielden zoveel van hun oudere zus Maitreya... Net zoals ze geliefd en aanbeden werden door iedereen die dicht bij hen stond.”

“Er bestaat geen woord voor een ouder die zijn kind verliest, en dat zou ook niet zo moeten zijn. Het is een ondenkbare tragedie. Akira en haar familie zijn tot op het bot gebroken; ze hebben ondraaglijk veel verdriet te dragen en hartverscheurende pijn te verduren.”

De inzamelingsactie heeft het oorspronkelijke doel van 70.000 euro al overtroffen en heeft al meer dan 75.900 euro opgehaald. Een tweede inzamelingsactie is opgezet door vrienden van de vader van de tweeling om hem te helpen om de kosten van de brand te dekken.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws