Kelly, de vrouw van Stefan Everts, houdt haar hart vast na loodzware periode: “Het begint helemaal opnieuw” Sport
Sport

Kelly, de vrouw van Stefan Everts, houdt haar hart vast na loodzware periode: “Het begint helemaal opnieuw”

Kelly, de vrouw van Stefan Everts, houdt haar hart vast na loodzware periode: “Het begint helemaal opnieuw”

Stefan Everts staat bekend als de beste motorcrosser aller tijden. Hij en zijn gezin hebben een loodzware periode achter de rug, maar sinds een aantal maanden gaat het weer beter met de tienvoudig wereldkampioen. Hij kijkt nu trots naar zijn zoon Liam, die ook aan zijn motorcross-carrière werkt.

Volgend seizoen treedt Liam Everts aan in de MX2. De droom is natuurlijk de MXGP. "Ik ben heel blij dat het gelukt is voor hem", vertelt zijn mama Kelly aan Sporza. Zo wordt ook zij weer helemaal ondergedompeld in de sport die haar man groot maakte. “We doen het al jaren. Ik heb met Stefan de hele wereld rondgereisd en dan is het een paar jaar rustiger geweest. En nu zie je alles weer opnieuw beginnen.”

"Ik doe het niet tegen mijn zin, hoor”, benadrukt Kelly. “Liam heeft zelf beslist dat hij ervoor wil gaan en hij mag dat doen van mij. We kennen eigenlijk niets anders. We zijn erin opgegroeid. We zijn nooit thuis in het weekend, dat is zo. En als we thuis zijn is het veel regelen. Maar ik mis de vrije tijd niet. Ik ben dit zo gewoon.”

"Stefan wist hoe ver hij over zijn limiet kon gaan"

"Ik heb wel wat schrik als hij aan het rijden is”, geeft Kelly toe. “Met je kind is dat veel erger dan met Stefan. Tijdens de race spookt er vanalles door mijn hoofd. Wat gaat er gebeuren? Hoe gaat dit eindigen?”

"Bij Stefan had ik de indruk dat hij het altijd onder controle had. Die wist hoe ver hij over zijn limiet kon gaan. Maar een kind moet dat nog aftasten en soms loopt dat mis. Ik weet niet of hij over zijn limiet zou gaan voor iets. Ik kan het minder goed inschatten.”

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws