Facebook gaat boodschappen over blank nationalisme of separatisme blokkeren Buitenland
Buitenland

Facebook gaat boodschappen over blank nationalisme of separatisme blokkeren

Facebook gaat boodschappen over blank nationalisme of separatisme blokkeren

Facebook zal vanaf volgende week berichten die verwijzen naar blank nationalisme of blank separatisme verwijderen van zijn platform. Ook lof en steun voor die berichten wordt niet meer getolereerd door de sociaal netwerksite. De maatregel komt er na de aanslagen in Christchurch, waarbij de dader de beelden live uitzond.

Facebook ligt onder vuur vanwege de livebeelden van de schietpartij in Christchurch. Die beelden werden 4.000 keer bekeken alvorens Facebook ze verwijderde. Bovendien werden ze duizenden keren gedeeld. Facebook liet weten dat het in de eerste 24 uren na de aanslag 1,5 miljoen video's heeft verwijderd.

De dader in Christchurch had extremistische sympathieën en verwees in zijn manifest naar een blanke overheersing. Facebook gaat zijn beleid nu flink verscherpen. Beelden en berichten die naar white nationalism (blank nationalisme, nvr) of white separatism (blank separatisme, nvr) verwijzen zullen verwijderd worden door het platform. "Het is duidelijk dat deze concepten diep gelinkt zijn aan georganiseerde haatgroepen en geen plaats hebben bij ons", klinkt het bij Facebook.

Het bedrijf voegt er wel aan toe dat mensen nog steeds hun trots mogen uiten over hun etnische erfgoed. Berichten of groepen die verwijzen naar pakweg de Amerikaanse identiteit of Baskisch separatisme blijven toegestaan.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws