Erika Vlieghe pleit voor strengere maatregelen: “Dít moet nu gebeuren” Royalty
Royalty

Erika Vlieghe pleit voor strengere maatregelen: “Dít moet nu gebeuren”

Erika Vlieghe pleit voor strengere maatregelen: “Dít moet nu gebeuren”

Het gaat helemaal de verkeerde kant uit met de coronacijfers. Erika Vlieghe maakt zich duidelijk zorgen. Zij vindt dat er nú moet worden opgetreden.

"Er moeten meer maatregelen tegen het coronavirus genomen worden dan er nu van kracht zijn”, zegt ze onomwonden in Het Laatste Nieuws. “We hebben de greep op de overdracht van het virus helemaal verloren, met alle gevolgen van dien voor de ziekenhuizen. In juni hebben we hiervoor gewaarschuwd. Net als in juli, augustus en september.”

“We vonden het geen goed idee om alles open te zetten en mondmaskers te laten varen, maar plots mochten toch alle remmen los”, merkt de infectiologe op. “Dat betreur ik sterk, zeker omdat sommige mensen nu denken dat de vaccins niet goed werken - wat absoluut niet juist is. Het was naïef te denken dat alles voorbij was.”

"Thuiswerk mag niet vrijblijvend zijn"

"Je hebt een oplossing nodig waarmee je de hele winter doorkomt, niet alleen de maand november”, benadrukt Vlieghe. “Thuiswerk mag niet vrijblijvend zijn - dat moet echt gebeuren. Mondmaskers in binnenruimtes moeten een gewoonte worden, ook als je al een Covid Safe Ticket hebt getoond. We hebben vandaag meer dan één beschermingslaag nodig.”

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws